We leven in een drukke tijd en vaak zorg je beter voor de dingen en mensen om je heen dan voor je eigen lichaam. Je komt er pas achter wat je lichaam allemaal doet als het een keer weigert om mee te werken. Dan pas besef je dat je lichaam je belangrijkste vervoermiddel is. Het heeft behoefte aan bijvoorbeeld goede brandstof (eten/drinken), aandacht, warmte, vertrouwen, respect, ontspanning en rust. Belangrijk is een goede balans tussen spanning en ontspanning.

Vaak zijn mensen zich niet (meer) bewust dat zij voortdurend te gespannen zijn. Ze zijn niet anders gewend dan dat hun lichaam wat stijf voelt en dat ze maagpijn of rugklachten hebben of moe opstaan. Ook koppelen mensen hun klachten vaak niet aan hun situatie en stress. Het bekendste effect van massage is de diepe ontspanning die het teweeg brengt. Niets is lekkerder dan een goede massage na een stressvolle dag. Massage zorgt voor zowel een lichamelijke als een geestelijke ontspanning en is heerlijk om alle zorgen los te laten.

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Bij massage volgt een directe fysieke reactie van het lichaam, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de stofwisseling wordt geactiveerd. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen gebracht en zullen afvalstoffen sneller worden afgevoerd, waarmee allerlei fysieke klachten kunnen worden verminderd of zelfs verholpen. Daarnaast werkt massage natuurlijk ook ontspannend voor de geest en zal massage een positief effect hebben op uw gezondheid en welbevinden.

Ontspanningsmassage kan o.a. worden toegepast bij:
• Zwaar lichamelijk werk.
• Veel in een zelfde houding zitten of staan.
• Sporters, recreatief of professioneel.
• Sneller herstel.
• Problemen van lichamelijke aard in het dagelijks leven.
• Omdat het heerlijk (en belangrijk) is om je lichaam te verzorgen door een massage en je geen klachten hebt.

Redenen genoeg om eens tijd vrij te maken voor deze vorm van ontspanning.
Aandacht, helemaal alleen voor jezelf en genieten van een massage die een weldadig gevoel geeft. Het is fijn als je na een massage geen drukke dingen meer op je programma hebt staan, maar even heerlijk kunt nagenieten.
Drink na de massage extra water zodat losgekomen afvalstoffen makkelijker je lichaam kunnen verlaten.