Dorn

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam loopt.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben, horen vaak: “Er is niets aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven……”

Dit is onjuist. Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

In veel gevallen is de oorzaak een beenlengteverschil. Beenlengteverschil leidt tot veranderingen in de lichaamshouding en geeft op den duur een scheefstand van het bekken, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en in de nek, wat een beperking oplevert in het naar links en naar rechts kijken en hoofdpijnklachten.

De Dorn Methode is een milde therapie. Met de duimen zet de  Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. Na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.

Behandeling

Tijdens een behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, wat het lichaam weer in balans brengt. Daarna wordt het bekken rechtgezet en de scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. De cliënt heeft hierbij een actieve rol en beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen.

Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijg je eenvoudige oefeningen mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt. Door scheefstand in de wervels te corrigeren, kan ook de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten, waarbij niet direct de link naar de rug was gelegd, tóch veranderen.

Na maximaal 3 behandelingen moet er duidelijk verbetering zijn van de klacht.

Breussmassage

Wat is Breuss-massage?

De Breuss-massage is een rustige, ontspannende rug massage met als doel de rugspieren te ontspannen rondom de wervelkolom. Door deze ontspanning is het mogelijk ruimte te creëren tussen de wervels. Zo kunnen klachten, zoals ischias, hernia, tussenwervelschijfklachten, strakke  verstijfde rugspieren en lage rugpijn, ongevaarlijk en succesvol worden behandeld.  Dit maakt de Breuss uitermate geschikt als ontspanningsmassage bij pijn en/of stress.

De massage bestaat uit twee delen:

  1. Een fysieke massage voor ontspanning en correcties van de wervelkolom.
  2. Een energetische massage op de plaatsen die meeste aandacht vragen.

De behandeling wordt uitgevoerd met St-Janskruidolie. Deze olie verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen.

Deze massage kan goed gecombineerd worden met een Dorn-behandeling.